Ajánlók, tudásanyagok - sport

SPARROWBAG

Hallottál már a SPARROWBAG-ről?

Ez egy fogásmentes homokzsák, ami nagy segítség a fitt anyukák életében is, ugyanis remek sporteszköz. Koordináció, állóképesség, erő, alakformálás céllal is kézbe (vállra, hátra, hasra :)) vehető, használhatod otthon egyedül (a gyermeked mellett), a szabadban vagy csatlakozhatsz egy csoportos órához. Átmozgathatod a teljes tested vele, úgy fejleszthetsz erőt és állóképességet, hogy – a homok dinamikájából adódóan – a stabilizáló izmaid is folyamatosan dolgoznak.

Én azért szeretem a funkcionális edzéseket, mert azok a valódi mozgásra készítenek fel, így nem csak formásabbak leszünk, hanem fittebbek is, a hétköznapokban is könnyedebben használjuk testünket úgy, ahogy az evolúciós fejlődés szerint az teremtve van. Derékfájdalom nélkül kapjuk fel gyermekünket, levegőkapkodás nélkül szaladunk fel a lépcsőn, fáradtság nélkül futkározunk vagy kúszunk-mászunk csöppségeinkkel, stb. Persze a helyes testtartásra mindig figyelve, de egy jól megválasztott (nem élsport szinten űzött) edzésforma és egy jó edző ebben is sokat segíthet.

A SPARROWBAG kiváló eszköz egy teljes funkcionális edzéshez, akár más eszközök nélkül is nagyon hatékonyan tudunk vele dolgozni. Néhány érv az eszköz mellett:

  • a mérete saját erőnlétünknek megfelelően választható meg, fejlődésünknek megfelelően pedig emelhetjük a súlyt kezdetben csak további homok hozzáadásával, később pedig akár nagyobb méretű zsákra váltással
  • a homok instabilitása miatt a mélyebben fekvő izmaink is dolgoznak, hogy biztosítsák a stabilitást
  • mivel fogásmentes, így a szorítóerő is fejlesztésre kerül, ez pedig közvetve önbizalmunkat is növelheti
  • egyszerűen tárolható, bárhol alkalmazható
  • változatos, hatékony edzések állíthatóak össze használatával, akár más eszközök nélkül is

És képzeld, a zsák forgalmazója még a sportolni vágyó anyukákra is gondolt! Készült egy cikksorozat kifejezetten a kisgyermekes nők számára, melynek első részét innen érhetitek el.

Ezek után ha otthonról szeretnél edzeni, nincs más dolgod, csak felkeresni a www.sparrowbag.com oldalt, ahol azon túl, hogy az eszközt meg tudod rendelni, találsz különféle gyakorlatokat, edzésterveket is. Természetesen kereshetsz engem is, segítek.

Csoportos edzésen szeretnél inkább részt venni? Nézz szét környékeden! Én Szigetszentmiklóson tartok szombatonként CrossJam órát novembertől a WeFit teremben. Gyere el, és próbáld ki!

 

 

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük